Data: 2001-11-16 22:07:09
Temat: Re: Pieczenie w folii aluminowej
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "T.W." <w...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9t3a4p$p72$1@sunflower.man.poznan.pl...
> A przy okazji zbieram przepisy na rybe w folii; po przegladnieciu archiwum
i
> sieci znalazlem :
> - Mietowy pstrag w folii
> - Pstrąg pieczony w folii z koperkiem
> - Pstrąg pieczony w folii z pietruszka
> - Pstrąg pieczony w folii z ziolami
>
> Jesli ktos mialby cos jeszcze - bede wdzieczny
No, to proszę:
Bierzesz tuszkę pstrąga. Leciutko solisz, obsypujesz tymiankiem, mielonym
cynamonem i potłuczonymi goździkami. Napychasz sparzonymi rodzynkami i
migdałami. Możesz dodać wiórek masła. Zawijasz w folię, pieczesz ok. 15
minut w +/- 180 stopniach. Smacznego życzę :-).
Kamila Pe.
|