Data: 2011-10-04 11:12:34
Temat: Re: Pieczenie ziemniaków
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-04 13:08, medea pisze:
> W dniu 2011-10-04 11:03, Kamikaze pisze:
>> Jak lepiej zrobić, przed pieczeniem ziemniaków obgotować je wcześniej
>> czy od razu surowe wsadzić do piekarnika?
>
> Ja zwykle myję, obieram
Najpierw obieram, a potem myję.
> , kroję na ćwiartki, a większe na ósemki, wrzucam do miski i polewam oliwą
> , posypuję przyprawą (gotową do ziemniaków albo ziołami np.
> majerankiem, tymiankiem)
I dobrze mieszam w tej misce, żeby każdy kawałek ziemniaka był w miarę
równomiernie posmarowany oliwą i przyprawą.
> i piekę w piekarniku na ruszcie aż się zezłocą.
Ewa
|