Data: 2003-03-14 20:55:39
Temat: Re: Pieczone mieso - za suche.
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "KrzychG" <s...@p...onet.pl>
> Witam.
> Po przeczytaniu artykulu o szprycowaniu miesa i wedlin rozna chemia
> postanowilismy z malzonka piec mieso samodzielnie (wlasciwie to ona
> piecze,
> poniewaz ma do tego dryg).
>
> Wyszlo pyszne ale.. no wlasnie - to jest suche. [ciach]>
> Moze ktos z Was zna sposob na zmuszenie domowych "wypiekow" miesnych
> do wessania wilgoci.
> Zaznaczam, ze malzonka piecze mieso starannie jak sie nalezy.. - nie,
> nie, nie
> w brytfannie - w zakrytym naczyniu zaroodpornym w piekarniku
> elektrycznym.
> Z gory dziekuje za porady.
> Krzysztof
Krzysiu, te z brytfanny tez bylyby dobre...
Bardzo mocno podejrzewam, ze jest za dlugi czas pieczenia, a przy tym mozliwe jest
takze, ze miesa nie podano wstepnej obrobce w b.
wysokiej temperaturze, coby soki pozostaly w srodku.
Dopiero potem zmiejsza sie temperature i miesiwo elegancko sie piecze :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.461 / Virus Database: 260 - Release Date: 2003.03.10
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|