Data: 2003-04-14 12:47:07
Temat: Re: Pieczony filet z indyka
Od: "Kaligula" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dziekuję wszystkim za zainteresowanie
Niestety było juz za późno by skorzystać z Waszych rad i postanowiłem radzić
sobie sam.
Wyszło pysznie..........
Rozbity filet osolony i popieprzony wyłożyłem masą z pokrojonych na kawałki
suszonych śliwek pokrojonego majeranku migdałów i szczypty cynamonu.
Zawinąłem w roladę i spiąłem wykałaczkami.
Opiekłem ja na patelni na maśle do lekkiego zrumienienia a potem przełozyłem
do naczynia żaroodpornego i podlałem wodą.
Piekarnik nastawiłem na 200 st. i tak wszystko dusiłem około 1,5 godz.
Wszystko robiłem na wyczucie i wyszło wyśmienicie, gotowanie to przecież
jak sex a może nawet jeszcze lepsze :):):)
Pozdrawiam i dziekuję
Kali
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b77auf$190o$1@foka.acn.pl...
>
> Użytkownik "Toffi" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b77acd$g6q$1@news.onet.pl...
>
> , mięcho jak mięcho. Nakładam na talerz plaster miesa z ananasem. Ananas
> > sprawia, że mięso nie jest takie "suche"
>
> A to wiem akurat
>
> > Zwykle się boję kombinacji mięsa z owocami
>
> Ja tez i dlatego pytalam, jutro sprobuje tego polaczenia. Moge napisac na
> priv jak wyszlo?
>
> > Pozdrawiam
> > Toffi
>
> Rowniez pozdrawiam
> Dorota
>
>
|