Data: 2004-12-09 08:27:15
Temat: Re: Pieczony smalec?
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Niedawno podano mi sposób właśnie na taki smalec:
> Włożyć do szybkowara, zalać wodą (!) i dusić na maleńkim gazie okolo 2
godzin.
> Przyprawy dodać dowolne, koniecznie ostre i kminek z majerankiem.
> Potem załość (chyba, bo nie słuchałam zbyt uważnie) zmiksować, nałożyć do
> słoików i ostudzić. Ponoć wspaniełe.
> Gośka
>
> --
Wspaniały smalec? ale nie napisałaś do czego ?
-czy do smażenia?, pewnie nie bo pryska :-(
-czy do duszenia mięsa?
-czy do pieczywa?, edzonki bywają słone :-(
Pozdr.Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|