Data: 2004-12-09 08:33:42
Temat: Re: Pieczony smalec?
Od: "A.L." <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
> Mam kilka funtow wedzonego boczku, ktory jest niezwykle tlusty,
> wlasciwie sama slonina, bardzo malo miesa. Czy aby otrzymac smalec,
> moge po prostu wstawic ten boczek w brytfannie do pieca i piec az sie
> smalec wytopi? czy mozliwy jest taki sposob, czy musze to
> mielic/kroic i smazyc jak zwykla slonine?
> MB
Ja niedawno pieklam dosc tlusty boczek. Smalcu wytopilo sie przy tym
niewiele, tyle ze przykrylo dno brytfanny. Upieczony boczek byl bardzo
smaczny, choc tlusty. Moze, gdyby to zmiksowac, jak radzi Goska,
osiagnelabys wlasciwy efekt
--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc
|