Data: 2000-12-14 18:02:31
Temat: Re: Piernik (dla Konrada B.)
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:91aspk$b6e$1@news.tpi.pl...
| Cześć !
| podaje obiecany przepis na piernik:
[ciach]
| Ja zrobilam go wczoraj na probe - nowy trafiejny przepis -(uwaga-
| podwoilam skladniki i wyszla blacha 25x41)Zrobie go na swieta- nie bede
| zalowac bakalii- jest smaczny.
Rozumiem więc, że to jest płaskie ciasto? Ale czy to jest takie raczej
suche ciasto (jak sobie wyobrażam piernik), czy może bardziej wilgotne?
Mam podobny przepis na placek czekoladowy, gdzie w cieście jest dżem.
Jest bardzo wilgotne (czasami wychodzi na granicy zakalca, ale smacznego.
Acha: co zawiera mieszanka piernikowa Oetkera? Jakoś nie ma przekonania
do takich mieszanek i zawsze sypię przyprawy osobno i bardziej na oki
(i węch).
--
K o n r a d J. B r y w c z y ń s k i
private velvet animal empty t. v.
they're fishing in the kitchen
but they haven't caught to me
|