Data: 2000-12-14 21:12:43
Temat: Re: Piernik (dla Konrada B.)
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> wrote in message >
> Rozumiem więc, że to jest płaskie ciasto? Ale czy to jest takie raczej
> suche ciasto (jak sobie wyobrażam piernik), czy może bardziej wilgotne?
> Mam podobny przepis na placek czekoladowy, gdzie w cieście jest dżem.
> Jest bardzo wilgotne (czasami wychodzi na granicy zakalca, ale smacznego.
>
> Acha: co zawiera mieszanka piernikowa Oetkera? Jakoś nie ma przekonania
> do takich mieszanek i zawsze sypię przyprawy osobno i bardziej na oki
> (i węch).
Konrad!
4you wygrzebalam z kosza kuchennego:))torebke po przyprawie korzennej
Oetkera:
sklad:
cukier
ziele angielskie
gozdziki
kminek
kolendra (napisali kolender!)
pieprz ziolowy
galka muszkatolowa
cynamon
A co do pierwszego pytania to przeczytaj odpowiedz wczesniejsza dla Joasi (a
zakalca niet:))
Jola
|