Data: 2001-09-28 17:23:39
Temat: Re: Piersi kurczacze
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki, Agatko, brzmi bardzo zachecajaco, napewno wyprobuje :o))))))))
--
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
"Agata Solon" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:9p27kk$jq4$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Witold Jurgielewicz <W...@i...com.pl> w
> wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:3...@i...com.pl...
> > Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka?
> <ciach>
> Ja sobie dopracowalam cos takiego co na nasz domowy uzytek nazywamy "steki
z
> kurczaka". Jest to wynalazek z okresu mojego odchudzania ale wszyscy jedli
i
> polubili.
> Piersi kurczaka moczy sie w marynacie skladajacej sie z:
> -kilku lyzek oliwy
> -chlustu spirytusu (na 4 piersi gdzies 50ml)
> -lyzki sosu sojowego jasnego
> -lyzki j.w. grzybowego
> -dwoch lyzek sosu Worcester
> -zgniecionego zabka czosnku
> -kilku kropel oleju sezamowego
> -lyzeczki vegety
> -pieprzu czarnego ile kto lubi
> -lyzki przyprawy do mies z grilla Ducros
> Oczywiscie nalezy popuscic wodze fantazji i zestaw przypraw dobrac pod
swoj
> gust, ale ten jest sprawdzony.
> Moczymy dwie godziny albo dluzej przewracajac w trakcie ze dwa razy.
> Rozgrzewamy patelnie teflonowa, smarujemy lekko oliwa i obsmazamy kawalki
> miesa, gdy z wierzchu sie zrumienia dolewamy calosc marynaty i dusimy 10
min
> na wolnym ogniu pod przykryciemuwazajac by sos calkiem nie odparowal.
Takie
> piersi sa soczyste i bardzo aromatyczne, najlepiej smakuja z ryzem na
sypko.
> ten post jest m.in. do Bozeny ktora miala klopot z suchymi piersiami
> (kurczaczymi, oczywiscie;o)))
>
> Agata Solon, naturalna
>
>
|