Data: 2001-09-28 16:49:29
Temat: Re: Piersi kurczacze
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 28 Sep 2001 14:46:41 +0200, Witold Jurgielewicz
<W...@i...com.pl> wrote:
>Kto zna jaki? fajny przepis na potraw? z piersi kurczaka? Robi?em juz w
>potrawce warzywnej, na sposób toska?ski (z grochem w?oskim, pomidorami i
>zio?ami - zapiekane),
a co to groch wloski?
a teraz do rzeczy:
rozwalic mlotem , w worku, biust kurzy na cienko. Jak sie zrobi
ogromny to go ciachnac na pare zgrabnych kawalkow. Obsmarowac go
- a to czosnkiem roztartym, a to ziolami. na to polozyc plaster
szynki, na to plaster sera...od sera w duzej mierze bedzie
zalezec slonosc potrawy..cheddar - oczywiscie - najlepszy, moze
byc rokpolowaty ser. naczynie zaroodporne posmarowac maslem, pare
kropel wody, wladowac te pietrowce do naczynia, szczelnie
przykryc i zapiec w dosc goracym piekarniku, ale nie za
goracym...na to trzeba miec troche doswiadczenia - zeby kutze
kawalki nie byly surowe i zeby ser kompletnie nie uciekl... jak
nie ucieknie, to na pare minut odkryc naczynie ; jak ucieknie to
nie koniec swiata...
domacac sie do kurczaka jakims ostrym narzedziem, nakluc i
patrzec - jak leci przezroczysty sok to gotowe. Jak rozwalisz te
kurze biusty na cienko to poleci migiem
nie powinno byc suche, bo kurczak pusci sok.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|