Data: 2012-09-07 16:33:34
Temat: Re: Pigwa ...
Od: Zbyszek Zarzycki <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu piątek, 7 września 2012 17:59:21 UTC+2 użytkownik jerzy.n napisał:
> Nalewka , ktoś trenował takie przepisy i może polecić cos sensownego ...
>
> Pzdr.
Drobno pokroić albo zetrzeć na grubej tarce (może być malakser).
Zasypać cukrem, poczekać 2-3 dni na sok (od czasu do czasu potrząsnąć).
Teraz są dwie szkoły:
1. Całość zalać spirytusem, zlać po 6 tygodniach, odcisnąć owoce.
2. Odlać większość soku (doskonały do herbaty), owoce zalać spirytusem studenckim
(~75%), odczekać 6tyg. Zlać, owoce odcisnąć.
Osobiście wolę wersję 1, nie potrzeuję soku.
--
ZZ@private
|