Data: 2007-04-09 19:01:31
Temat: Re: Pigwa na nalewkę ....
Od: "Andrzej W." <awa_wp@na_wp_oczywiscie.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
leon napisał(a):
> Jeśli moższ to
> nie zrob bledu jaki popełniają inni, a wynikającego z niewiedzy lub innych
> uwarunkowń. Do nalewek nie nadaje się spirytus rektyfikowany ze sklepu. Bazarowy
> też nie. Ten drugi z wiadomych względow a ten pierwszy dlatego że jest za
> czysty. To etnol. do nalewek należy używać spirytusu z fuzlami.
Serdecznie dziękuję za wskazówki.
Do nalewek używam lekko "przegryzionego" spirytusu z wodą źródlaną, tak
ok. 75%.
A co domowej produkcji, nie odważył bym się chyba, nie mam na to
warunków w bloku.
--
Pozdrawiam,
Andrzej
|