Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.
onet.pl
From: "leon" <k...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pigwa na nalewkę ....
Date: 9 Apr 2007 21:54:31 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 27
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <eve6md$l5q$1@mx1.internetia.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1176148471 30574 213.180.130.18 (9 Apr 2007 19:54:31
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 9 Apr 2007 19:54:31 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.69.80.7, 192.168.243.38
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.11)
Gecko/20070312 Firefox/1.5.0.11
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294665
Ukryj nagłówki
> leon napisał(a):
>
> > Jeśli moższ to
> > nie zrob bledu jaki popełniają inni, a wynikającego z niewiedzy lub innych
> > uwarunkowń. Do nalewek nie nadaje się spirytus rektyfikowany ze sklepu. Bazarowy
> > też nie. Ten drugi z wiadomych względow a ten pierwszy dlatego że jest za
> > czysty. To etnol. do nalewek należy używać spirytusu z fuzlami.
>
> Serdecznie dziękuję za wskazówki.
> Do nalewek używam lekko "przegryzionego" spirytusu z wodą źródlaną, tak
> ok. 75%.
> A co domowej produkcji, nie odważył bym się chyba, nie mam na to
> warunków w bloku.
>
>
> --
> Pozdrawiam,
> Andrzej
Ja też nie mam warunkow w starej kamienicy. I oczywiście nie robię sprytu w domu
bo nie wolno. Na oko to sprzęt zajmuje malo miejsca. Ten lekko przegryziony
spirytus jest w dalszym ciągu etanolem tylko że rozpuszczonym w wodzie. I dalej
nie ma tak potrzebnego przy nalewkach zapachu. Ciekawe czy nie można by tego
wlaściwego zapachu i smaku uzyskać dolewjąc do takiego rozrobionego z wodą
etnolu troszkę podlej jakości bimbru. Leon
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|