Data: 2012-04-01 14:05:32
Temat: Re: Pikutek :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 01 Apr 2012 13:48:29 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-03-26 15:20, Ikselka pisze:
>
>>>> Z sentymentu jednak to raczej marzę o takich z dawnych lat:
>>>> http://tablica.pl/oferta/kupie-sztucce-gerlach-IDnn5
p.html
>>>
>>> Te na drugiej fotce - wzór jak na najwyższym widelcu - rodzice mają.
>>> Ja nie lubię z nich korzystać, wolę szerszy rozstaw i szersze zęby w
>>> widelcach, tudzież ząbkowane noże. I jakoś tak przaśnie mi się kojarzą.
>>
>> Mnie się "szerszy rozstaw" i "szersze zęby" w widelcu oraz ząbkowane noże
>> stołowe tak własnie kojarzą.
>
> No cóż... :)
> http://www.goblet.pl/katalog/promocje/gerlach-sztucc
e-04a-celestia-6-os-24-szt-polysk-flok.html
> + osobno widelczyki oraz łyżeczki do kawy, ha :D
> Kompatybilny wzór (3 fale) mam na talerzach.
O co chodzi z tym linkiem? - że niby widłami trzeba jeść mięso, a zupę
kopyścią?
Noże z piłą też niekoniecznie są eleganckie - poza sztućcami do steków,
oczywiscie.
Widelec powinien być wąski, żeby gęby nie trzeba było rozdziawiać, coby go
objąć. Łyżka też powinna być wąska - mocno obła, wydłużona na czubku, a nie
okrągła.
Szerokie łyżki i widelce (w dodatku z krótkimi zębami połączonymi z
łopatkowatą częścią) dobre są dla robotników budowlanych lub rolnych, co to
muszą szybko i dużo, bo czas płynie.
Generalnie - wąskie sztućce (te, którymi wkłada się do ust jedzenie) i małe
kęsy.
.
--
XL wiosenna
|