Data: 2014-04-19 15:25:32
Temat: Re: Pizza jak z pizzerni
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 19.04.2014 15:02, Budzik pisze:
> Czy macie sposób?
> Ja juz próbowałem wiele razy, wychodzi niezła, ale nigdy taka jak z
> pizzerii (zwłaszcza jeżeli chodzi o ranty)
> Nawet kamien kupiłem specjalny.
Jak w której pizzerii (bez n)?
W różnych miejscach można dostać różne pizze...
Mi szczerze powiedziawszy pizza w polskich pizzeriach nie smakuje mi
wcale, lubię za to pizze chorwacką, choć tam niestety też nie wszędzie
mają taką samą :/
Lubie pizzę na bardzo cienkim cieście a'la podpłomyk, broń boże na
puchatej, drożdżowej bule :/
Tak z ciekawości zapytam tylko ten rant to ma jakie znaczenie - pizza z
rantem jak w knajpie jest lepsza, ładniejsza, czy co?
> Robicie pizze?
>
Zdarza się ;)
W domu robię na cieście drożdżowym ale jak tylko się da najcieńszym +
ulubione dodatki (rukola, szynka parmeńska lub podobna, ser, sos
pomidorowy lub tuńczyk, pieczarki, salami, ser, sos).
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
*** moje aukcje: http://tiny.pl/qjgtx ***
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|