Data: 2014-04-19 22:40:28
Temat: Re: Pizza jak z pizzerni
Od: Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Anai a...@a...pl ...
>> Czy macie sposób?
>> Ja juz próbowałem wiele razy, wychodzi niezła, ale nigdy taka jak z
>> pizzerii (zwłaszcza jeżeli chodzi o ranty)
>> Nawet kamien kupiłem specjalny.
>
> Jak w której pizzerii (bez n)?
hihihi :) n to podstawa!
Co do pytania - w przypadku Poznania lokalnie np. La Scarpa, ale tez pizza
express i kilka innych.
Ciasto jest miekkie, jednoczesnie brzegi delikatnie chrupiące.
Mnie wychodzi jakies takie twardsze.
> Lubie pizzę na bardzo cienkim cieście a'la podpłomyk, broń boże na
> puchatej, drożdżowej bule :/
>
Puchate typu pizza hut w ogóle mnie nie interesują.
> Tak z ciekawości zapytam tylko ten rant to ma jakie znaczenie - pizza z
> rantem jak w knajpie jest lepsza, ładniejsza, czy co?
>
Tak. Ładniejsza! A co? Powód ma znaczenie w kontekście odpowiedzi? :)
>
>> Robicie pizze?
>>
> Zdarza się ;)
>
> W domu robię na cieście drożdżowym ale jak tylko się da najcieńszym +
> ulubione dodatki (rukola, szynka parmeńska lub podobna, ser, sos
> pomidorowy lub tuńczyk, pieczarki, salami, ser, sos).
>
O, musze z tunczykiem spróbowac! Dzięki.
|