Data: 2014-04-19 23:16:12
Temat: Re: Pizza jak z pizzerni
Od: "artustas" <a...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Budzik" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:XnsA31498C9EF84Bbudzik61pocztaonetpl@12
7.0.0.1...
Czy macie sposób?
Ja juz próbowałem wiele razy, wychodzi niezła, ale nigdy taka jak z
pizzerii (zwłaszcza jeżeli chodzi o ranty)
Nawet kamien kupiłem specjalny.
Robicie pizze?
----------------------------------------------------
----------------------------
Kiedyś temat wałkowałem z przyjacielem, który w pizzy się lubuje, doszliśmy
do wniosku (testując) że to wszystko zależy od pieca, w domowych warunkach
nie do zrobienia. Nawet mając recepturę z najlepszej pizzerni i tak nie
wyjdzie. Temperatura pieczenia w prawdziwych pizzerniach to minimum 250
stopni, ale nie w zwykłym piekarniku!. Potrzebny jest "silny" piec (380V - w
normalnych blokowych warunkach prawie nie osiągalny) który kosztuje minimum
2000 PLN a i tak jest "słaby".
Dlatego są dwie pizze(y):
1. Pizza - z dobrego źródła
2. Domowa
pzdr.
Artur
|