Data: 2009-04-15 20:22:05
Temat: Re: Pizza - koncepcje
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 15 Apr 2009 22:18:22 +0200, yapann napisał(a):
> Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
> wiadomości
>
>> 350g mąki
>
> ja rozumiem, że mąka to pewnie = mąka 'normalna'?
> właśnie odkryłam, że ostatnio przez nieuwagę zrobiłam pizzę z krupczatki -
> była lekko twarda :D A teraz z braku normalnej dodałam świadomie 1/3 tej
> krupczatki i jest całkiem dobra... - czy istnieją jakieś zamierzone
> wariacje w kwestii rodzaju mąki na pizzę?
Ja w kwestii krupczatki: z dobrze napęczniałej krupczatki nawet delikatne
ciasto wyjdzie jeszcze lepsze (nawet biszkopt), niż ze zwykłej mąki, pod
warunkiem, że dasz jej czas na napęcznienie i ciasto nie będzie za twarde
czyli musi być dość wilgoci. Nawet pierogowe ciasto robię od kilku lat
wyłącznie z krupczatki i jest to delicja: jak mówię, należy tylko dać mu
czas i wilgoć, musi być luźne.
--
"Miłuj swoich wrogów. To doprowadzi ich do szału".
;-PPP
|