Data: 2005-06-24 01:26:13
Temat: Re: Pizza- pomóżcie z proporcjami
Od: "almadka" <a...@U...TO.W.DIABŁY.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:42bc8443$0$2130$f69f905@mamut2.aster.pl...
> Straszna ilość ciasta pizzowego mi wychodzi na jedną czarną blachę
> standardową z
> wyposażenia piekarnika.
Rzeczywiscie proporcje jak na pulk wojska.
>Jak dam 1/4 z tych ilości- będzie dobrze?
Ja robie z takich proporcji: 225 g krupczatki, 1 lyzeczka suchych drozdzy, 1
lyzeczka soli, 1 lyzeczka oliwy z oliwek 125-150 ml letniej wody. Z tego
wychodzi mi piekarnikowa blacha cienkiego ciasta.
> Pytanie drugie:
> Czy mąka krupczatka w składzie ciasta nie zaszkodzi?
> Mam mąkę szymanowską( typ chyba 500)- niewiele i trochę krupczatki,
> połączyć,
> czy dokupić pięćsetki?
Jak zapewne zauwazylas, podalam w proporcjach krupczatke. Ja robie wlasnie
tylko z krupczatki i wychodzi swietne ciasto.
almadka
|