Data: 2002-08-06 21:02:42
Temat: Re: Placek ziemniaczany z boczkiem
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lafnik wrote:
> Witam
> Szykuje^ sie^ z zamiarem upieczenia placka ziemniaczanego z we^dzonym boczkiem,
> cebulk? itd. Z tego co wiem ztarte ziemniaki miesza sie^ z pokrojonymi drobno
> sk^(3)adnikami, potem na blache^ i do piekarnika. Chcia^(3)bym jeszcze jako? to
> urozmaici? i zapyta? jak? nosi to nazwe^. Je?li kto? robi^(3) co? podobnego,
> prosze^ o kilka s^(3)ów i ew. z czym mo?na ten placek podawa?.
> Pozdrawiam
> --
na północnym-wschodzie Polski jada się takie pieczone na gęsim smalcu.
Są nieludzko smaczne i niewyobrażalnie ciężkie.
Najlepsze są przyrumienione ścianki i skorupka na wierzchu rzecz jasna.
Popija się świeżym, prawdziwym mlekiem,
ale niektóre/niektórzy oglądają się za czymś innym
i słusznie, bo to ciężki "orzech do zgryzienia".
ewa
--
specjalne pozdrowienia dla hipisia!
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
|