Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Płatki ułatwiają życie :-) Re: Płatki ułatwiają życie :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Płatki ułatwiają życie :-)

« poprzedni post następny post »
Data: 2016-08-06 22:23:52
Temat: Re: Płatki ułatwiają życie :-)
Od: "samya" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:qurjepcrz6v0.b7yd9w203z9f.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 5 Aug 2016 13:18:27 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2016-08-05 o 10:04, Ikselka pisze:
>>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>>> W dniu 2016-08-04 o 19:05, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Wed, 3 Aug 2016 22:23:41 +0200, Animka napisał(a):
>>>>>
>>>>>> W dniu 2016-07-29 o 23:22, Ikselka pisze:
>>>>>>> Może spróbuję. I bez zadnych pomidorowych sosopodobnych papatuch! -
>>>>>>> ugotowane gołąbki podsmażam na patelni na tłuszczu z cebulką,
>>>>>>> dolewam kapkę
>>>>>>> wody, podduszam, po czym po odparowaniu nadmiaru płynu lekko
>>>>>>> karmelizuję
>>>>>>> pod przykrycieme, aby utworzył się złocisty sos, a wierzchnia
>>>>>>> warstwa
>>>>>>> kapusty lekko się zezłociła... Podaję nadkrojone głęboko, a do do
>>>>>>> środka
>>>>>>> nakładam tę złotą cebulkę wraz z sosikiem, który bosko nasącza i
>>>>>>> dosmacza
>>>>>>> nadzienie - ach...
>>>>>> Ja cebulę mielę razem z mięsem.
>>>>> Ja też! :-)
>>>>>
>>>>>> Nie dodaję jej póżniej. Gołąbki duszę w
>>>>>> garnku i potem ich nie podsmażam, chyba że chce 2 sztuki to podgotuję
>>>>>> w
>>>>>> ich sosie w małym garnku.
>>>>> No i wiele tracisz. Spróbuj po mojemu.
>>>>>
>>>>> I zapomniałam dodać, że robiąc gołąbki i układając je warstwami w
>>>>> garnku do
>>>>> duszenia na każdej warstwie kładę po kilka sporych kawałków liścia
>>>>> selera,
>>>>> tego zwykłego, nie naciowego. Mama tak robiła. Jest istotna różnica -
>>>>> smak
>>>>> i aromat gołąbków przełamany selerem staje się lżejszy, bardziej
>>>>> wysublimowany, mniej czuć samą kapuchę. Polecam! :-)
>>>> Sorry. Po to robię gołąbki w kapuście, żeby czuć w smaku kapustę, a nie
>>>> selery.
>>>> Z kolei ja robię tak jak robiła moja mama :-) Każdy ma jakieś
>>>> przyzwyczajenia :-)
>>>>
>>> Rozumiem, że bigos też robisz z samej kapusty, żeby czuć w smaku
>>> kapustę, a
>>> nie wino, śliwki, przyprawy, miód i grzyby :->
>>>
>> Może być, ale nie musi. Miód odpada w podskokach.
>
> W PRAWDZIWYM bigosie obowiązkowe. Ty po prostu kapuchę gotujesz.

To tak jak z tym "krupnikiem" na platkach...

@

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.08 samya
06.08 Animka
07.08 Ikselka
07.08 Animka
14.08 Dariusz K. Ładziak
14.08 Dariusz K. Ładziak
14.08 Jarosław Sokołowski
15.08 Ikselka
15.08 Ikselka
16.08 Dariusz K. Ładziak
16.08 Dariusz K. Ładziak
16.08 Ikselka
16.08 Ikselka
19.08 Ikselka
21.08 Animka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6