Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: Pół tony najlepszej nie tylko w Polsce ale i na świecie kiszonej
kapusty przyjedzie do Słupska na sylwestrowy bigos!!!
References: <8...@g...com>
<m732h8$j1d$1@node1.news.atman.pl>
<5495b942$0$2657$65785112@news.neostrada.pl>
<m74dru$t0n$1@node2.news.atman.pl>
<1u6dnbamu1n5r$.1dzxung5m1oqw.dlg@40tude.net>
<5495da5d$0$2638$65785112@news.neostrada.pl>
<a...@4...net>
<djx8cy7hqzja$.1fzrair9so474$.dlg@40tude.net>
<5495e036$0$2661$65785112@news.neostrada.pl>
<1p099pyr2ysfu.15xhhtrphkew8$.dlg@40tude.net>
<5495ea00$0$21542$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<8...@g...com>
<1la7zeq4iataj.1hz85dcas6nu4$.dlg@40tude.net>
<m773g1$nnc$1@mx1.internetia.pl> <o...@t...home>
Organization: : : :
Date: Sun, 21 Dec 2014 21:06:53 +0100
User-Agent: slrn/1.0.2 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 53
NNTP-Posting-Host: 77-253-217-116.static.ip.netia.com.pl
X-Trace: 1419192414 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2644 77.253.217.116:44502
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359976
Ukryj nagłówki
Trefniś pisze:
>>> A kogo to obchodzi, czy dobrze, czy nie. Jedno jest pewne - dla
>>> Słupszczan każda sensacja jest dobra dla wzbudzenia zainteresowania
>>> upadajacym miastem, nawet prezydent-pedał i tłusta Żydówka gotująca
>>> w cysternie bigos na rynku. W sumie to dobrze chyba, przynajmniej
>>> o mieście jest głośno.
>>
>> Czy jesteście pewni, że __jakakolwiek__ wymiana opinii (czy to
>> na tematy kuchenne czy inne) z osobą o tak żałosnych poglądach jak
>> wyżej cytowane nie jest swego rodzaju ujmą dla samego siebie?
>> Jak w cytacie z pewnego filmu "W słowniku kulturalnych ludzi brak
>> jest słów aby wyrazić..."
>
> Czyżby nawoływanie do tworzenia gett? Dla innych niż "my"?
Nie, zupełnie nie, wręcz przeciwnie. Tutaj są różni "my", a może nawet
są tylko same "ja". W niczym nie przeszkadza to w prowadzeniu dyskusji.
Bo przecież dyskusja dopiero wtedy nie jest jałowa, gdy po różnych jej
stronach znajduja się różne "my". Ale wymaga to wyrzeczenia się postawy,
że "moje jest najmojsze".
> Mam nadzieję, że o ile nie Ty, to część tu piszących _wie_ ,
> dokąd to prowadzi?
Ja wiem. U mnie doprowadziło do konstatacji, że bez swego rodzaju ujmy
dla samego siebie nie może być jakiejkolwiek wymiany opinii z pewnymi
osobami. Na tej grupie, to konkretnie z jedną. Nie chodzi tylko o te
czy o inne poglądy. Ja tych poglądów nawet dobrze nie znam -- wystarczy
mi ta obmierzła forma, ta powłoka obrzydliwa, ten sposób bycia plugawy,
by nie mieć nijakiej ochoty na kontakt z wnętrzem. Na tej grupie nie
musiałem nawet podejmować prób, wystarczyły mi doświadczenia z innej.
To nie jest moje skarżenie się -- nie przeszkadza mi obrzucanie mnie
inwektywami, ani rzucanie grubiańskich uwag pod moim adresem. Na to
jestem uodporniony i całkiem nieczuły. Szkoda mi tylko, że innym się
zdarza mieć większą wrażliwość i reaguja inaczej.
> Żeby nie było NTG napiszę, że naprawdę wiele można się nauczyć
> studiując żydowską kuchnię.
> Niektóre ich potrawy to prawdziwe perełki!
W dodatku nie grozi im, że zostaną rzucone przed wieprze. To tak tylko
żeby pozostać przy temacie.
Jarek
--
Gdy zza niej wyjrzy jak dupa z pokrzywy
Pysk zły i obrzydliwy i pryśnie cały blef
O wtedy chociaż się pragniesz powściągać
nie nasobaczyć i nie naurągać
Choć inwektywą żywą nie chcesz chlustać
To same twe usta wykrzykną tobie wbrew
|