Data: 2001-10-12 08:52:26
Temat: Re: Polenta - jak to się robi?
Od: <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> PatryCCCja <k...@s...pl> wrote in message
> news:3BBF0A9D.F2307435@spinacz.pl...
> > ludzie, powiedzcie mi co to jest ten "normalny grysik" wreszcie! juz 3 raz
> > o to pytam.... prosze.... do 3 razy sztuka.
> >
>
> jak dla mnie to kaszka manna
> Asia
>
Polenta to cos w rodzaju rumunskiej mamalygi. Robia ja najlepiej w polnocnej
czesci Italii. Przepisow jest takie mnostwo, ze wystarczy tylko poszperac w
sieci. Najprosciej ugotowac kaszke (make) kukurydziana, wrzucic dodatki,
powiedzmy ser zolty, wylac calosc na forme, mase zapiec potem w piekarniku i
podawac z miesem. Smakowo nie umywa sie zupelnie do naszej kaszy manny.
Wydziela niestety ten dziwny kukurydziany aromat. Moim zdaniem ten wypelniacz
jest na ostatnim miejscu, za makaronem, innymi kaszami i kartoflami. Ale jak
ktos lubi to smacznego
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|