Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pomidorowy obłęd Re: Pomidorowy obłęd

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pomidorowy obłęd

« poprzedni post następny post »
Data: 2013-05-26 20:03:49
Temat: Re: Pomidorowy obłęd
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 2013-05-25 12:51, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 25 May 2013 12:48:03 +0200, Trybun napisał(a):
>
>> W dniu 2013-05-25 12:24, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sat, 25 May 2013 12:14:47 +0200, Trybun napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2013-05-25 12:09, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Sat, 25 May 2013 12:04:05 +0200, Trybun napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Skąd u niewątpliwych smakoszy bierze się ten zapał do zabijania smaku
>>>>>> prawie kazdej potrawy dodatkiem pomidora pod różną postacią? Idę do
>>>>>> knajpy na kotleta schabowego, do którego oczywiście jakiś imbecyl
>>>>>> zbryzgał mi frytki ketchupem.. Ryba w sosie greckim!! Przecież w tej
>>>>>> bryi pomidorowej ryby nie wyczuje nawet najbardziej wysublimowane
>>>>>> podniebienie. Bigos, leczo dawniej obywało się bez sosu pomidorowego, a
>>>>>> dziś szok gdy ktoś nie dodaje. Tu na grupie czytam że niektórzy nawet
>>>>>> posuwają się do uszlachetniania smaku szparagów... pomidorem...
>>>>> Pomidor.
>>>> Tylko do kanapki, i na sałatkę:-P
>>> I do leczo, CZASEM do bigosu, ryba po grecku też pomidora mieć musi... no
>>> ale keczupem zaocznie bryzgane frytki to jak dla mnie powód do wyjścia.
>>
>> Do niedawna też sobie nie wyobrażałem do mojej sztandarowej potrawy -
>> lecza z cukinii, bez dodatku pomidorowego. Mało tego - on był wręcz
>> podstawowym składnikiem. Aż przyszła chwila że z powodu braku komponentu
>> pomidorowego musiałem zrobić je bez niego. Wyszło tak że już obywam się
>> bez pomidorka. Zdecydowanie lepszy i wyrazistszy smak.
>> Co do tego keczupu na frytkach, - to już jest norma że podają je już
>> zbryzgane. Przynajmniej w tych lokalach które odwiedzam.
>
> Z cukinii to nie jest LECZO, tylko duszonka, którą też robię bez pomidora i
> uwielbiam... I z dyni makaronowej, ale takiem młodziutkiej, jeszcze bez
> ziaren... Mniam :-)
>

Leczo to przede wszystkim pomidory, papryka i cebula i kiełbasa. Cukinia
i dynia (?!) to zapychacze.
Twoja miłość do dyni nic tutaj nie zmieni.


p.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.05 Stokrotka
26.05 GalAnonim
26.05 Ikselka
27.05 Stokrotka
27.05 Stokrotka
27.05 Fragile
27.05 Stokrotka
27.05 Fragile
27.05 GalAnonim
28.05 Stokrotka
28.05 Anai
28.05 Qrczak
28.05 Stefan
28.05 GalAnonim
28.05 GalAnonim
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6