Data: 2013-05-29 11:36:48
Temat: Re: Pomidorowy obłęd
Od: Trybun <Y...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-05-29 09:16, jerzy.n pisze:
> W dniu 25.05.2013 o 12:04 Trybun <Y...@y...com> pisze:
>
>> Skąd u niewątpliwych smakoszy bierze się ten zapał do zabijania smaku
>> prawie kazdej potrawy dodatkiem pomidora pod różną postacią? Idę do
>> knajpy na kotleta schabowego, do którego oczywiście jakiś imbecyl
>> zbryzgał mi frytki ketchupem.. Ryba w sosie greckim!! Przecież w tej
>> bryi pomidorowej ryby nie wyczuje nawet najbardziej wysublimowane
>> podniebienie. Bigos, leczo dawniej obywało się bez sosu pomidorowego,
>> a dziś szok gdy ktoś nie dodaje. Tu na grupie czytam że niektórzy
>> nawet posuwają się do uszlachetniania smaku szparagów... pomidorem...
>
>
> De gustibus non est disputandum ...
Nie pisałem o gustach, tylko o wszechogarniającej modzie na zabijanie
smaku potraw dodatkiem przetworów z pomidora.
|