Data: 2003-02-12 02:37:30
Temat: Re: Pomocy ! - chodza za mna fladerki
Od: "jarek" <z...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Juz od dawna chodza za mna swieze fladerki, jadlem takie
> > pieczone nad morzem. Kupilem wreszcie.
> > Pytanie jak takie zrobic. Jak filetowac, piec itd.?
Filetować ostrożnie, bo sobie łapy potniesz ich łuską, pieruńsko ostre
toto... A reszta to standardowo, jak każdą rybę.
> Takich jakie jadłeś nad morzem nigdy w domu nie zrobisz.
> Skukces nadmorskich smażalni, to poprzepalane patelnie
> i stary tłuszcz ;) Wierz mi, już nie raz chciałem zrobić
> taką flądrę. Zawsze wychodziła dobra, ale nigdy taka.
Nie przesadzasz troszeczkę, tam Sanepid przynajmniej raz w roku (w styczniu)
sprawdza, czy tłuszcz nie jest już zjełczały... Oczywiście żartuję,
pozdrowienia dla dzielnych urzędniczek tejże firmy. A tajemnica to chyba
tkwi w tym, że smażone są one (ryby, nie urzędniczki) na patelniach
elektrycznych, może to ma wpływ na smak (równomierna temperatura)...
j. - bez siga
|