Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Qrczak" <q...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <jfsa1q$h6a$1@node2.news.atman.pl> <jfsfuv$2bf$1@inews.gazeta.pl>
<jfsg2m$h6a$9@node2.news.atman.pl>
<4f225874$0$26690$65785112@news.neostrada.pl>
<jfv9ts$rr5$1@node2.news.atman.pl>
Subject: Re: Pomysł na...
Date: Wed, 1 Feb 2012 08:54:14 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
Lines: 33
Message-ID: <4f28ef96$0$1264$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.187.185.114
X-Trace: 1328082838 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1264 79.187.185.114:1876
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:341948
Ukryj nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
> Qrczak pisze:
>> Dnia dzisiejszego niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2012-01-26 20:37, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>
>>>>> jutrzejszy obiad, zrobiony przeze mnie niestety :-)
>>>>> Co byście mi zaserwowali smacznego?
>>>>
>>>> Pizzę w ristorancie.
>>>
>>> A mam dobrą niedaleko. Ale ja tak chciałam własnymi ręcoma.
>>
>> Ależ da się własnymi ręcyma. Tylko ja dokładnego przepisu nie podam, bo
>> zawsze robię na oko pi razy drzwi. Jest tam mąka, drożdże, woda i
>> odrobina oliwy. Pierwsze trzy składniki zamieszać, pomyziać czwartym,
>> odstawić na pół godziny, potem trochę się popastwić, rozklepać na
>> cienkiego placka (u nas w domu ze względu na indywidualne preferencje w
>> obszarze dodatków robię miast jednego kilka mniejszych placków), ciepnąć
>> do pieca. A wierzch dla każdego inny i wszystkiego po trochu.
>
> Robię pizzę samodzielnie, ino wygniatanie mnie męczy strasznie.
> Fajna wychodzi, ale na bardzo grubym cieście. BTW ma ktoś jakiś sprawdzony
> przepis na pizzę na cienkim cieście?
Czy ręczne wygniatanie męczy? Jeśli trwa 2-3 minuty, jak mnie, to chyba nie
zdąży.
A żeby było na bardzo cienkim, to dobrze rozplaskać i nie czekać z
wyrastaniem. Ale placek grubości naleśnika, co pod ciężarem dodatków opada,
to nie pizza dla mnie. Wolę mieć co ugryźć.
Qra
|