Data: 2012-02-02 12:51:31
Temat: Re: Pomysł na...
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> W dniu 2012-01-31 23:19, Paulinka pisze:
>>
>> Mam takiego przedpotopowego Zelmera. Nie spali mi się taki mikser przy
>> tak gęstym cieście?
>
> Ja też mam Zelmera "Robi", takiego z miską. To wyrabianie nie trwa
> długo, mniej więcej 10 minut. Nic mu się nie dzieje, chociaż lekko nie
> ma. ;) Ciasta nie robię bardzo gęstego, jest takie, że lepi się do rąk.
> Na koniec wyłączam mikser, posypuję z wierzchu mąką, formuję mniej
> więcej równą kulę i zostawiam. Nie jest to takie typowe "lśniące i
> gładkie ciasto drożdżowe".
> Zresztą najlepiej bym Ci pokazała naocznie jak to robię, tylko
> musiałabyś się do mnie pofatygować. :)
Zrobiłam wczoraj. Zaryzykowałam życie mojego Zelmera i wyszło ekstra :)
Dzięki Ci dobra kobieto za pomysł. Aż się chce robić pizzę taką metodą.
--
Paulinka
|