Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!news.nask.pl!news
.nask.org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!195.92.193.196.MISMATCH!nnt
p.theplanet.net!inewsm1.nntp.theplanet.net!news.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomysły na sos do spaghetti - są jakieś?
Date: Fri, 25 Nov 2005 12:58:42 +0000
Organization: Home
Lines: 50
Message-ID: <t...@4...com>
References: <dm6rrj$m6b$1@news.zigzag.pl> <4...@n...onet.pl>
<q...@4...com> <4...@n...home.net.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: 81.77.210.2
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news8.svr.pol.co.uk 1132923509 15526 81.77.210.2 (25 Nov 2005 12:58:29 GMT)
NNTP-Posting-Date: 25 Nov 2005 12:58:29 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:253839
Ukryj nagłówki
On Fri, 25 Nov 2005 13:51:42 +0100, "MatiBaliNati"
<m...@g...wywalto.pl> wrote:
>
>Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
>wiadomości news:quvdo19j9jmrd1sku8cjh707kcp21eirrs@4ax.com...
>> On 25 Nov 2005 12:28:05 +0100, "bebekot" <b...@v...pl>
>> wrote:
>>
>> >> Bruno napisa?(a):
>> >> > Czy macie mo?e jakie? ciekawe i tanie pomys?y na sos do spaghetti?
>> >> > Tradycyjny bolognese znudzi? mi si?...
>> >> > Prosz? o sugestie, tylko w miar? proste, nie jestem specjalnie
>zaawansowana
>> >> > :)
>> >> >
>> >> > Pzdr
>> >>
>> >> Carbonara moja ulubiona...
>> >> Boczek w kosteczke, troszke cebuli, odrobina pieczarek -
>> >> podsmazyc, zagescic smietana i juz. Mozna ser dodac - bedzie sie
>> >> ciagnaaac ;-)
>> >>
>> >> Pozdrowienia,
>> >> AKS
>> >
>> >
>> >Raczej ser trzeba dodac.No i nie spotka?am si?, ?eby w carbonarze by?y
>pieczarki
>> > i cebula. Boczek, ?ó?tka, parmezan, bia?e wino, pieprz, ga?ka, ?mietana
>kremówka
>> >
>> >Polecam te? spagetti gorgonzola
>>
>> Galka i biale wino tez nie sa takie najprawdziwsze w carbonarze
>> :P...a w starych przepisach to i smietana niekonieczna, ale teraz
>> to chyba iwkeszosc ludzi robi ze smietana
>>
>
>
>Prawdziwa carbonara nie ma w sobie cienia smietany :)
>
Dlatego na[pisalam, zle widac malo czytelnie :P, ze w starych
przepisach jest jako ewentualny dodatek i w nowoczesniejszych
przepisach sie jakos przyjela
Pierz i coraz zimniej (pan od kaloryferow JESZCZE nie poszedl, a
wygladalo, ze juz juz...)
K.T. - starannie opakowana
|