Data: 2005-11-25 12:58:42
Temat: Re: Pomysły na sos do spaghetti - są jakieś?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 25 Nov 2005 13:51:42 +0100, "MatiBaliNati"
<m...@g...wywalto.pl> wrote:
>
>Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
>wiadomości news:quvdo19j9jmrd1sku8cjh707kcp21eirrs@4ax.com...
>> On 25 Nov 2005 12:28:05 +0100, "bebekot" <b...@v...pl>
>> wrote:
>>
>> >> Bruno napisa?(a):
>> >> > Czy macie mo?e jakie? ciekawe i tanie pomys?y na sos do spaghetti?
>> >> > Tradycyjny bolognese znudzi? mi si?...
>> >> > Prosz? o sugestie, tylko w miar? proste, nie jestem specjalnie
>zaawansowana
>> >> > :)
>> >> >
>> >> > Pzdr
>> >>
>> >> Carbonara moja ulubiona...
>> >> Boczek w kosteczke, troszke cebuli, odrobina pieczarek -
>> >> podsmazyc, zagescic smietana i juz. Mozna ser dodac - bedzie sie
>> >> ciagnaaac ;-)
>> >>
>> >> Pozdrowienia,
>> >> AKS
>> >
>> >
>> >Raczej ser trzeba dodac.No i nie spotka?am si?, ?eby w carbonarze by?y
>pieczarki
>> > i cebula. Boczek, ?ó?tka, parmezan, bia?e wino, pieprz, ga?ka, ?mietana
>kremówka
>> >
>> >Polecam te? spagetti gorgonzola
>>
>> Galka i biale wino tez nie sa takie najprawdziwsze w carbonarze
>> :P...a w starych przepisach to i smietana niekonieczna, ale teraz
>> to chyba iwkeszosc ludzi robi ze smietana
>>
>
>
>Prawdziwa carbonara nie ma w sobie cienia smietany :)
>
Dlatego na[pisalam, zle widac malo czytelnie :P, ze w starych
przepisach jest jako ewentualny dodatek i w nowoczesniejszych
przepisach sie jakos przyjela
Pierz i coraz zimniej (pan od kaloryferow JESZCZE nie poszedl, a
wygladalo, ze juz juz...)
K.T. - starannie opakowana
|