Data: 2005-11-25 13:10:24
Temat: Re: Pomysły na sos do spaghetti - są jakieś?
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ja spaghetti CARBONARA robię tak:
składniki:
400g spaghetti, sól, 4 jaja, 200 g śmietany, 100 g startego
parmezanu,
pieprz, 150 g wędzonego boczku, 1 łyżka oleju.
prządzanie:
1. Spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody
2. Jaja roztrzepać za śmietaną, dodać ser, sól i pieprz, całość wymieszać
widelcem :)
3. Boczek pokroić w kostkę, i smażyć na oleju na złotobrązowy kolor
4. Spaghetti odcedzić, przełożyć na palelnię i dokładnie wymieszać ze
skwarkami boczku.
Ciepły makaron polać sosem śmietanowo - jajecznym. Patelnię zdjąć
natychmiast z ognia.
Makaron mieszać aż jaja się zetnął a sos zostanie gładki. Spaghetto podawać
natychmiast.
Dobrze smakuję do tego winko wytrawne.
Smacznego :)
Jest bardzo dobre.
|