Data: 2003-05-23 13:54:05
Temat: Re: Ponawiam pytanie o wedzonke [wegetarianie ze wzgl. na drastyczne opisy nie czytać]
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Najprawdopodobniej jest to szyneczka/karkoweczka/lopatka wedzona. Taka
wedzonke
> parzy/ obgotowuje sie po to by nie byla gumowata.
No właśnie po to chyba, kazali jeszcze w dużej ilości soli.
> Wedzonki je sie na kanapkach, w zapiekankach, do jajecznicy - generalnie
> traktuje jak np szynke ze sklepu.
Czyli jeśli natrę ziołami plaster, włożę go do piekarnika, żeby się zagrzał,
a potem poleję sosem już po wyjęciu, to będzie dobrze?
Mam do tego kapustę młodą już przygotowaną, ale obiad będzie! :))
K
przełykająca ślinkę
|