From: "Zolza" <z...@a...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@p...onet.pl>
Subject: Re: Popeye for ever
Date: Sun, 23 Jul 2000 14:46:11 +0200
Lines: 19
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
NNTP-Posting-Host: 10.20.83.3
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.20.83.3
Message-ID: <397ae8a5$1@news.astercity.net>
X-Trace: 23 Jul 2000 14:44:21 +0100, 10.20.83.3
XPident: news
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.astercity.net!10.20.83.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:31644
Ukryj nagłówki
sadyl wrote in message <3...@p...onet.pl>...
>Wtrząchłem dzis:
>- szpinak (ale nie mamałyga typu Hortex, ale żywe szatkowane liście -
Szpinak dobrze przyrzadzony jest calkiem smaczny, nie nasze zmory z
dziecinstwa. Widzialam kiedys w Carrefourze mrozony szpinak Bonduelle z
napisem "liscie krojone", to wlasnie pewnie to co zostalo spozytkowane do
zapiekanki z Twojego postu.
Szpinak surowy jest pyszy, jadlam ostatnio z sosem serowo-czosnkowym,
obrzucony dodatkowo chrupiacymi paseczkami boczku i grzankami. Chyba troche
pomidora tez bylo w tej salatce. Mniam, mniam. Do tego biale wino i juz
jestesmy w 7 niebie....
Poszukam w papierzyskach przepisu na tarte ze szpinakiem, robilam i jest
calkiem dobra. Jak tylko wydobede, puszcze na grupe.
Magda
|