Data: 2000-07-23 12:46:11
Temat: Re: Popeye for ever
Od: "Zolza" <z...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
sadyl wrote in message <3...@p...onet.pl>...
>Wtrząchłem dzis:
>- szpinak (ale nie mamałyga typu Hortex, ale żywe szatkowane liście -
Szpinak dobrze przyrzadzony jest calkiem smaczny, nie nasze zmory z
dziecinstwa. Widzialam kiedys w Carrefourze mrozony szpinak Bonduelle z
napisem "liscie krojone", to wlasnie pewnie to co zostalo spozytkowane do
zapiekanki z Twojego postu.
Szpinak surowy jest pyszy, jadlam ostatnio z sosem serowo-czosnkowym,
obrzucony dodatkowo chrupiacymi paseczkami boczku i grzankami. Chyba troche
pomidora tez bylo w tej salatce. Mniam, mniam. Do tego biale wino i juz
jestesmy w 7 niebie....
Poszukam w papierzyskach przepisu na tarte ze szpinakiem, robilam i jest
calkiem dobra. Jak tylko wydobede, puszcze na grupe.
Magda
|