Data: 2002-08-01 19:57:42
Temat: Re: Popieraj lagodne ketchup'y i musztardy!
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Domowy keczupik
>>
>> 5 kg dojrza?ych pomidorów
>> 1 szkl. drobno posiekanej cebuli
>> 160 - 200 gr cukru
>> 30 gr soli
>> 1 szkl octu 9%
>> 1/2 ?y?eczki nasion selera
>> po 1 ?y?eczce czarnego pieprzu, go?dzików, nasion gorczycy i cynamonu
>>
>> Pomidory pokroic na niedu?e kawa?ki, wsypa? cebul? i rozparzy? pod
>> przykryciem na ma?ym ogniu. Mas? przetrze? przez sito. Powsta?y sok gotowa?
>> na bardzo ma?ym ogniu, a? zostanie tylko po?owa. Doda? sól, cukier, ocet i
>> wszystkie przyprawy wsypane do ma?ego woreczka z p?ótna lub zwyczajnej gazy.
>> Pogotowa? jeszcze chwil? - ok. 7-10 min. i rozla? do umytych i wyparzonych
>> s?oików.
>> ?ród?o: Notatnik mojej Mamy
>>
>>
>
>Precz z octem! takim mocnym i w takiej ilosci!
To nie dodawaj...mozesz nawet napluc, jesli wolisz
Tryfi
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|