Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "sassanach" <s...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Poszukuje przepisow oryginalnych dan wloskich
Date: Thu, 29 Nov 2001 23:23:21 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 37
Message-ID: <9u6d8p$i1e$1@news.tpi.pl>
References: <bowN7.1105882$PV1.22182319@news.chello.at>
NNTP-Posting-Host: pm152.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1007073369 18478 213.76.108.152 (29 Nov 2001 22:36:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Nov 2001 22:36:09 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84765
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Adam" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bowN7.1105882$PV1.22182319@news.chello.at...
[ciach]
Bede wdzieczny za kilka
> przepisow w tym z jeden bezmiesny.
> Serdecznie pozdrawiam.
>
Coś iście autentycznego, nazywa sie Maccheroni con miele e noci ( makaron z
miodem i orzechami włoskimi) i jest prosciutka. Autor zapewnia, ze jest to
antyczny sycylijski przepis na danie wigilijne, wiec moze nawet byc na
czasie ;-)
na 4 osoby
makaron ( na zdjęciu były takie grube rurki)
okolo 8 lyzek stolowych smietany i miodu
100 g orzechow wloskich (juz bez lupinek)
skórka pomaranczy
sol
Ugotowac makaron al dente. Na patelni podgrzac smietane, dodac miod i drobno
pokrojona skorke pomaranczy. Ozrechy takze drobno posiekac.
Makaron ukladać w naczyniu warstwami i polewac sosem i posypac orzechami. I
tak kolejno. zakonczyc na orzechach.
Pzrepis ściągnięty z ksiązki Dario G.C. Querini "pizza & pasta".
Nie robilam osobiscie wiec jakby ktos wyprobowal to chętnie poczytam co
wyszło.
Pozdrówka
Sassanach
|