Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Powidło z śliwek - JAK???
Date: 29 Sep 2004 08:08:05 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 29
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <cjcc6c$drs$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1096438085 17184 213.180.130.18 (29 Sep 2004 06:08:05
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Sep 2004 06:08:05 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 10.0.6.79, 80.50.26.206, 192.168.243.36
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216968
Ukryj nagłówki
> Użytkownik Aretkka napisał:
> >
> > Kilka łyżek wody, podpowiedział pan Tadzio z ostatniej sobotniej "Domowej
> > Kawiarenki" i ja z tej podpowiedzi przy następnym robieniu powideł na
pewno
> > skorzystam. Na pewno nie wpłynie to ujemnie na jakość powideł, a po prostu
> > mniej zachodu.
>
> Nie znam pana Tadzia. Nie dodaję wody, nie widzę powodu, dla którego
> miałabym. Pan Tadzio wyjaśnił, czemu ma służyć?
> --
> pa, BasiaBjk
"Domowa Kawiarenka" to program emitowany z Krakowa. Gospodarzem jest pan
Tadeusz Gwiaździński, starszy pan, grubasek, chyba przyjeżdża z Austrii. Na
każde spotkanie zaprasza kogoś znanego z Krakowa, no i ........ ciekawie
gawędzą a także robi przeróżne smakołyki. Co się tyczy wody, to wydaje mnie
się, że prościej wlać kilka łyżek wody, niż PILNOWAĆ by wielki gar śliwek się
zagrzał.
Mam pytanie, czy można w czasie smażenia ( tak nawet po paru godzinach)
dosypać nowych owoców?
Chodzi mi taka myśl po głowie, tylko nie wiem czy nie schrzanię całości:-(
Zapotrzebowanie na powidła u moich domowników w tym roku jest duże i
pomyslałam, że jak mam siedzieć w kuchni, to niech to już będzie "efektywnie
na maxa". Pozdrawiam Areta
Ps. wracając do p. Tadzia, wiesz co on jeszcze robił z powidłami? On, on ....
je przecierał przez sito, żeby nie było skórek!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|