Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Ewa T." <e...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pozdrowienia dla Magdaleny Bassett!
Date: Wed, 1 Nov 2000 19:50:13 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 22
Message-ID: <8tpoe9$hhp$1@news.tpi.pl>
References: <8tcses$ffs$1@news.tpi.pl> <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: pe191.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 973104393 17977 213.76.100.191 (1 Nov 2000 18:46:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Nov 2000 18:46:33 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.5
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:36510
Ukryj nagłówki
asia napisał(a) w wiadomości: <3...@n...vogel.pl>...
.
>Czy mozesz podac przepis, pliiiiiiiis?
Oczywiscie,
Fasola z jablkami - przepis Magdaleny Bassett
1/2 kg fasoli przebrac, oplukac, zalac wrzatkiem i doprowadzic
do wrzenia. Przykryc i odstawic, az wystygnie. Odlac wode, przelac fasole na
sitko i pod biezaca woda plukac fasole rekoma. Cala operacje powtorzyc
/zagotowac, ostudzic, wyplukac/. Nastepnie fasole zalac woda o podwojnej
objetosci i gotowac na malym ogniu do miekkosci. Odlac cala wode.
Dodac 3 lyzki miodu /ja daje troche mniej/, garsc rodznek, 2 jablka
pokrojone w male kawalki, sol, pieprz, majeranek, 1 lyzke sosu sojowego, 1
lyzke ketchupu,
2 lyzki octu /ja dodalam soku z cytryny/, 1/2 szklanki rosolu lub wody.
Wymieszac, zapiekac przez godzine. Na wierzchu moze byc zolty ser.
Pozdrawiam, Ewa
|