Data: 2000-11-01 18:50:13
Temat: Re: Pozdrowienia dla Magdaleny Bassett!
Od: "Ewa T." <e...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia napisał(a) w wiadomości: <3...@n...vogel.pl>...
.
>Czy mozesz podac przepis, pliiiiiiiis?
Oczywiscie,
Fasola z jablkami - przepis Magdaleny Bassett
1/2 kg fasoli przebrac, oplukac, zalac wrzatkiem i doprowadzic
do wrzenia. Przykryc i odstawic, az wystygnie. Odlac wode, przelac fasole na
sitko i pod biezaca woda plukac fasole rekoma. Cala operacje powtorzyc
/zagotowac, ostudzic, wyplukac/. Nastepnie fasole zalac woda o podwojnej
objetosci i gotowac na malym ogniu do miekkosci. Odlac cala wode.
Dodac 3 lyzki miodu /ja daje troche mniej/, garsc rodznek, 2 jablka
pokrojone w male kawalki, sol, pieprz, majeranek, 1 lyzke sosu sojowego, 1
lyzke ketchupu,
2 lyzki octu /ja dodalam soku z cytryny/, 1/2 szklanki rosolu lub wody.
Wymieszac, zapiekac przez godzine. Na wierzchu moze byc zolty ser.
Pozdrawiam, Ewa
|