Data: 2000-07-01 13:42:05
Temat: Re: Prazone migdaly/sezam w skarmelizowanym cukrze
Od: "Aleksandra Stachurska" <S...@s...iis.pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gamon' <r...@r...prv.pl> napisał(a) w artykule
<3...@r...prv.pl>...
> Aleksandra Stachurska wrote:
>
> > (...)
> > strone. I calkiem to dobre i chrupiace jednak cukier nie topi sie do
> > konca...
>
> A moze najpierw "podtop" cukier z odrobina wody, a dopiero potem wrzucaj
> migdaly/sezam? Mi zawsze cukier sie dokladnie topi (ostatnio udalo mi
sie
> takie kawalki jablek w karmelku zrobic). Ale pewnie dlatego, ze dlugo go
> trzymam (na baaaaaardzo malym ogniu, zeby sie nie fajczyl).
>
> Pozdrawiam,
> robal.
To jest mysl... sprobuje i zobaczymy co z tego wyjdzie. Chociaz problem w
tym, ze migdaly, a tym bardziej sezam tez musza byc uprazone... Wiec
chyba trzeba to zrobic oddzielnie, a potem tylko wrzucic do karmelu - jak
piszesz. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda.
Alex.
|