Data: 2002-12-30 18:57:50
Temat: Re: Problem z wolowina
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>> b. za twarda
>
>To zalezy przede wszystkim od jakosci miesa. Ale tez moze byc mieso
>zbyt swieze. Zwlaszcza mieso w supermarketach bywa sprzedawane zbyt
>predko po ubiciu. Skrop swieze mieso goracym octem i zostaw na dobe do
>trzech. Kto lubi moze mieso na kilka godzin wlozyc do jakiejs marynaty,
>zwlaszcza, jezeli wyglada na twarde, pochodzace ze starej krowy. Mozna
>tez mieso ktore wyglada na twarde zbic przed pieczeniem palka.
>Mozna kupic w sklepach preparat f-my Kotany zmiekczajacy mieso przed
>pieczeniem.
>
>Powodzenia i smacznego
>
>Wladyslaw
>
>
albo mozna oblozyc papaja (paw-paw) razem z marynata - ma w sobie
jakies cos (enzym??), ktory zmiekcza...podobno tez wodka
zmiecza...ale ...nie juz nic nie napisze ;|))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|