Data: 2015-02-12 17:22:17
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marsjasz" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:54dcd0c9$0$2187$6...@n...neostrada
.pl...
W dniu 2015-02-12 o 01:46, Stefan pisze:
>
>
> Swego casu w takiej piekarni na Giorgio VII (Rzym) kupiliśmy bułki a w
> zasadzie buły sporego formatu składające się w zasadzie z samej
> chrupiącej,
> rumianej skórki. mam gdzieś to w archiwum na filmie jak na ławeczce z tyłu
> Kapitolu, pod pinią z akompaniamentem cykad konsumujemy takie buły z ciętą
> na gilotynie prosciuto. Do tego dymionek białego i można zwiedzać dalej,
> proszę koleżeństwa...
> pozdr
> Stefan
>
chyba na via Gregorio VII a nie Giorgio ;)
taak, naturalnie masz rację, po prostu w uszach mi zaszumiało dżiordżio
septo im napisał to co napisał :)
pozdr
Stefan
|