Data: 2015-02-13 18:51:13
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1v0h71q7duvi.mvh218x393ds.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 13 Feb 2015 15:44:35 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>>
>>>> A ten Wergiliusz i jego Eneida, to kiedy byli?
>>
>>
>> To jest podstawowe pytanie, na które usiłujesz uniknąć odpowiedzi.
>
> To jest podstawowe pytanie DLA CIEBIE - ja znam odpowiedź.
No jest to pytanie postawione w temacie i jest to bardzo ciekawe
że wybierasz dyskusje na tematy poboczne a ten problem pomijasz
milczeniem. Może odnieś się do tego zarzutu chronologicznego, co?
> A pogardliwie tu określany "słowiański Mickiewicz" na tyle był znany we
> Francji, aby taki Hugo mógł z jego twórczości coś zerŻnąć.
Mickiewicz pisał po francusku czy ktoś go tam na francuski tłumaczył?
A może Francuzi tłumnie się języka polskiego uczyli?
Orientujesz się, kiedy jakieś pierwsze dzieła Mickiewicza wydano po
francusku?
>>>> Bo ja to po zawoduwie specjalnej jestem i nie wiem, kto od kogo zżynał.
>>>
>>> I specjalnie się silisz na te orty, żeby to wykazać?
>>
>> Tak. Nie lubię się LO chwalić.
>
> Ja też, bo mam czym się chwalić ponad LO.
> LO to tylko odnośnik określający MINIMUM wiedzy dla dorosłego obywatela.
Tylko że ten minimalny odnośnik nie polega na tym, że się pamiętało
wszystko przerabiane z każdej klasy. Zwłaszcza gdy się tego samego
przez następne 19 lat nie przerabia z uczniami... :-) Będąc 19 lat
nauczycielką miałaś ułatwione zadanie przez ciągłe przypominanie sobie
i utrwalanie materiału którego inni Twoi rówieśnicy nauczyli się raz
ale później większość wyuczonego materiału uległa zapomnieniu i być
może zastąpieniu przez wiedzę specjalistyczną i doświadczenie zawodowe.
Ustawiasz sobie to minimum w tym konkursie pod siebie, po prostu :-)
|