Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!news.tele.dk
!134.222.94.5!npeer.kpnqwest.net!news2.kpn.net!news.kpn.net!news1.kpn.net!212.1
15.192.220.MISMATCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
From: "Danka" <j...@z...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8rs388$svd$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
<4...@N...nih.gov>
Subject: Re: Probowania
Date: Wed, 11 Oct 2000 20:09:12 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Lines: 34
Message-ID: <39e4acc4$0$11999@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-gs148.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 971287748 11999 212.92.72.148
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35338
Ukryj nagłówki
Osobiscie zawsze kosztuje mieska w trakcie doprawiania. Ale ja, w
przeciwienstwie chyba do Ciebie, nie mam z tym trudnosci, bo mi takie surowe
miecho na mielone, ale juz doprawione - tak "na oko", nawet bardzo smakuje.
Oczywiscie o wiele lepsze jest juz usmazone.
Pozdr.,
Danka
"Agnieszka Szalewska-Palasz" <s...@b...nih.gov> schreef in bericht
news:4.2.0.58.20001011121211.01c736f0@NIHEXCHANGE4.n
ih.gov...
> Wczoraj przyrzadzalam na obiadek tak zwanego klopsa, a wiec mielone miesko
> prawie jak na mielone kotleciki, ale w innej konformacji- nadziane jajem
na
> twardo, i ziolkami. I tak wlasnie mieszajac je, i mieszajac, zastanawialam
> sie jak trudne jest ocenienie stanu przyprawienia onegoz bez proby
> organoleptycznej. Znaczy, jesli robie kotleciki mielone, zazwyczaj rzucam
> na patelnie malutki kawalek, celem sprobowania, i doprawienia
ewentualnego.
> Ale na takiego klopsa, musialabym, albo wlasnie zabawiac sie smazeniem
> probki albo sprobowac surowa mieszanke, przed czym mam jednak pewne opory
> (ten tasiemiec i salmonella, dwa w jednym, :-) ze o stronie estetycznej
nie
> wspomne). Jak sobie z tym radzicie? macie odmierzona ilosci przypraw na
> dana ilosc mieska? czy tez probujecie surowe?
> Wczoraj, donosze, zrobilam na wyczucie, i owszem, wyszlo smakowite, choc
> moglo miec nieco wiecej majeranku.
>
> Pozdrawiam
>
> agnieszka
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|