Data: 2008-02-10 10:56:17
Temat: Re: Prośba o przepis na pieczeń wołową
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:v56ul0kst23u$.jc4dj0nv3uob$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 10 Feb 2008 02:12:18 -0800 (PST), JaMyszka napisał(a):
>
> > On 9 Lut, 23:07, Ikselka wrote:
> >> [...]
> >> Mięso włożyć do foliowego worka, po czym krawędzią drewnianej deski lub
> >> wałkiem do ciasta stłuc na kwaśne jabłko ze wszystkich stron -
> >> przewracając. Ma być wyraźnie rozluźnione, takie jakby lecące przez
ręce,
> >> ale z zachowaną strukturą włokien.
> >> [...]
> >
> > Będąc młodą kucharką, nie obiłam mięsa:>
> > Pieczeń 6 h stała na gazie i była twarda.
> > No i taką podałam;p
>
> Kupiłaś starą wołowinę, ani chybi. Młoda nie ma prawa być twarda, bez
> żadnego bejcowania nawet. Młoda wołowina jest ciemnoróżowa, nie
czerwona!!!
I z białym lub białoróżowym tłuszczykiem. Ale starą można z tydzień
pomarynować i też bedzie dobra.
|