Data: 2008-02-10 11:10:02
Temat: Re: Prośba o przepis na pieczeń wołową
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 10 Feb 2008 11:56:17 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
> news:v56ul0kst23u$.jc4dj0nv3uob$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 10 Feb 2008 02:12:18 -0800 (PST), JaMyszka napisał(a):
>>
>>> On 9 Lut, 23:07, Ikselka wrote:
>>>> [...]
>>>> Mięso włożyć do foliowego worka, po czym krawędzią drewnianej deski lub
>>>> wałkiem do ciasta stłuc na kwaśne jabłko ze wszystkich stron -
>>>> przewracając. Ma być wyraźnie rozluźnione, takie jakby lecące przez
> ręce,
>>>> ale z zachowaną strukturą włokien.
>>>> [...]
>>>
>>> Będąc młodą kucharką, nie obiłam mięsa:>
>>> Pieczeń 6 h stała na gazie i była twarda.
>>> No i taką podałam;p
>>
>> Kupiłaś starą wołowinę, ani chybi. Młoda nie ma prawa być twarda, bez
>> żadnego bejcowania nawet. Młoda wołowina jest ciemnoróżowa, nie
> czerwona!!!
>
> I z białym lub białoróżowym tłuszczykiem. Ale starą można z tydzień
> pomarynować i też bedzie dobra.
Mozna. Tyle że ja akurat w ogóle wołowiny nie marynuję, ponieważ smak
jednak jest inny - wolę naturalną :-)
|