Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: bella <belunia@[usunxxx]autograf.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Proszę o pomoc
Date: Fri, 16 Jan 2004 09:39:50 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <bu87ks$8u3$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bu6afn$5r9$1@opal.futuro.pl>
<0...@4...com>
<bu6cij$aqm$1@opal.futuro.pl>
<c...@4...com>
NNTP-Posting-Host: pd226.rzeszow.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1074242013 9155 213.76.242.226 (16 Jan 2004 08:33:33
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 16 Jan 2004 08:33:33 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <c...@4...com>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:187025
Ukryj nagłówki
Dnia 2004-01-15 20:29, Użytkownik Krysia Thompson napisał:
> kartofel moze byc robiony w folii w piekarniku (wtedy dluzej
> cieply, ale mokrzejszy), albo bez w mikrofali i wtedy jest
> bardziej ugotowany. do tego> maslo, zolty ser, twarozek, chile
> con carne, fasolka po bret. tunczyk z majonezem i kukrydza
> kurczak - coronation chicken albo curry. sos serowy. moze byc z
> kurczakiem, moze byc maslo tylko i poskubany chrupiacy bekon,
> posypac wszystko porzadnie salata, ozdobic jakas papryka,
> pomidorem etc i podawac...
zapomnialam o takiej wariacji!
takiego ziemniaka w folii moze bym zjadla :)
a jeszcze z twarozkiem .. mmm
dzieki za ten pomysl
> wariacje na temat pieczonych kartofli to:
> pokroic w osemki alboco (ciensze niz cwiartki na pewno), pomazac
> oliwa ( w woreczku to najlepoiej wychodzi), wylozyc na blache,
> obsypac przyprawami, ziolami, kminkiem, piec.
>
> moja przyjaciolka kroi na bardzo grube plastry i piecze w mocno
> goracym piekarniku obracajac je w polowie drogi - napuczaja sie i
> brazowia bardzo ladnie.
Ja czasem pieke w piekarniku.
Obieram, najlepsze takie male, kazdego smaruje ociupinka masla i
czosnkiem (nie obkladam tylko smaruje) potem maselko na wierzch zeby
skkorka byla chrupiaca a nei wyschnieta i do piekarnika.,..
a jak pachnie w domu, a jak smakuje :)
tylko za duzo z tym roboty :(
pozdrawiam
b.
--
Uwaga!
Jeśli chcesz napisać do mnie - usuń [usunxxx] z mojego adresu.
|