Data: 2004-01-16 08:39:50
Temat: Re: Proszę o pomoc
Od: bella <belunia@[usunxxx]autograf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2004-01-15 20:29, Użytkownik Krysia Thompson napisał:
> kartofel moze byc robiony w folii w piekarniku (wtedy dluzej
> cieply, ale mokrzejszy), albo bez w mikrofali i wtedy jest
> bardziej ugotowany. do tego> maslo, zolty ser, twarozek, chile
> con carne, fasolka po bret. tunczyk z majonezem i kukrydza
> kurczak - coronation chicken albo curry. sos serowy. moze byc z
> kurczakiem, moze byc maslo tylko i poskubany chrupiacy bekon,
> posypac wszystko porzadnie salata, ozdobic jakas papryka,
> pomidorem etc i podawac...
zapomnialam o takiej wariacji!
takiego ziemniaka w folii moze bym zjadla :)
a jeszcze z twarozkiem .. mmm
dzieki za ten pomysl
> wariacje na temat pieczonych kartofli to:
> pokroic w osemki alboco (ciensze niz cwiartki na pewno), pomazac
> oliwa ( w woreczku to najlepoiej wychodzi), wylozyc na blache,
> obsypac przyprawami, ziolami, kminkiem, piec.
>
> moja przyjaciolka kroi na bardzo grube plastry i piecze w mocno
> goracym piekarniku obracajac je w polowie drogi - napuczaja sie i
> brazowia bardzo ladnie.
Ja czasem pieke w piekarniku.
Obieram, najlepsze takie male, kazdego smaruje ociupinka masla i
czosnkiem (nie obkladam tylko smaruje) potem maselko na wierzch zeby
skkorka byla chrupiaca a nei wyschnieta i do piekarnika.,..
a jak pachnie w domu, a jak smakuje :)
tylko za duzo z tym roboty :(
pozdrawiam
b.
--
Uwaga!
Jeśli chcesz napisać do mnie - usuń [usunxxx] z mojego adresu.
|