Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl
!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!news.maxwell.syr.edu!newsfeeds.sol.net!63.218.45
.201.MISMATCH!posts.news.moreusenet.net!nnrp1-asbnva.nntpservers.com!not-for-ma
il
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Proszę o pomoc
Date: Fri, 16 Jan 2004 08:39:54 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <1...@4...com>
References: <bu6afn$5r9$1@opal.futuro.pl>
<0...@4...com>
<bu6cij$aqm$1@opal.futuro.pl>
<c...@4...com>
<bu87ks$8u3$1@nemesis.news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 29
NNTP-Posting-Date: 16 Jan 2004 08:42:10 GMT
NNTP-Posting-Host: 12e10e0f.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=FRbT9]3gk^Rn^D]i\?MW9Tc[3Bf`1S5QPF0iV`L?jh__>nY\nb3]1j]c0_nP5Z8iO\:J@fYG
iVfCZF0iV`L?jh__]RXcOlGkHn\6M=YSEKH7_WWK^NdA3^d6PZjGfF:a2b0S
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:187027
Ukryj nagłówki
>
>Ja czasem pieke w piekarniku.
>Obieram, najlepsze takie male, kazdego smaruje ociupinka masla i
>czosnkiem (nie obkladam tylko smaruje) potem maselko na wierzch zeby
>skkorka byla chrupiaca a nei wyschnieta i do piekarnika.,..
>a jak pachnie w domu, a jak smakuje :)
>tylko za duzo z tym roboty :(
>
>pozdrawiam
>b.
to moze zastosuj metode woreczkowa: maslo roztopic, albo prawie
roztopic (ALBO pogrzac te kartofelki w mikrofali pare minut,
rozgrzeja sie i maslo roztopia), dodac spraskanego czosnku, siup
do woreczka foliowego, wrzucic kartofelki, popotrzasac, wywalic
na blache, mozna posypac sola i piec.
a propos soli, to ja czasem takie wieksze kartofle mocze w wodzie
i posypuje spora iloscia soli - jak sie upieka i skurcza to
zostaje taka sucha wartswa soli na nich. tylko trzeba uwazac,
ILE tej soli zostanie...im wiekszy kartofel tym lepiej.
i inna wariacja to mazanie malych kartofelkow oliwa przed
pieczeniem. tylko oliwa. wychodza potem troche sflaczale (a
niekoniecznie chhrupiace), ale baaardzo ciekawe ;)
trys, znad chleba z pasztetem (swoim. znalazlam zadolowany
ostatni kawalek ze swiatecznego pasztetu) (acha, chleb tez moj, z
machiny ;)) )
K.T. - starannie opakowana
|