Data: 2006-05-28 13:42:25
Temat: Re: Proszę o tłumaczenie
Od: b...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
klinton napisał(a):
> aloha belinea58,
> Sunday, May 28, 2006, belinea58 :
>
> bop> Ingredients
> bop> 6 cups baking potatoes, peeled and sliced
> bop> 0.25 cup yellow mustard
> bop> 0.5 cup all-purpose flour
> bop> 3.5 cups milk
> bop> 1 teaspoon salt
> bop> 0.5 cup condensed cream of mushroom soup
> bop> 2 (6 ounce) cans tuna, drained
> bop> 1.5 cups thinly sliced onions
>
> 6 miseczek pokrojonych i obrabych ziemniakow
> 0,25 filizanki musztardy
> 0,5 filizanki maki [nie wiem co to all-purpose]
> 3,5 filizanek mleka
> 1 lyzeczka soli
> 0,5 fiizanki skondensowanego kremu zupy grzybowej
> 6 uncji osuszonego tunczyka
> 1,5 filizanek cienko posiekanej cebuli
>
>
> bop> Directions
> bop> 1. Bring a large pot of salted water to a boil. Add potatoes and cook
> bop> until tender but still firm, about 10 minutes; Drain. Preheat oven to
> bop> 300 degrees F (150 degrees C).
> bop> 2. In a saucepan, combine yellow mustard, flour, milk, salt and 1/2 cup
> bop> of soup. Mix thoroughly and heat until thickened.
> bop> 3. Starting with the potatoes, arrange the potatoes, tuna and onions,
> bop> in alternating layers in a 9x13 inch baking dish. Pour the mustard
> bop> sauce all over the top.
> bop> 4. Bake in a preheated oven for 1 hour or until hot and bubbly
>
> 1. Bedzei potrzebny duzy garnek z osolona woda. dodaj do niego
> ziemnaki i gotuj az do miekkosci ale tak zeby jeszcze sie nie
> rozlatywaly, ok 10 minut. odcedz. nastaw piec na 150 deg C
> 2. w miseczce/spodeczku, wymieszaj musztarde, make, mleko, sol i 0,5
> filizanki zupy grzybowej. wymieszaj dokladnie i podgrzewaj az to
> zgestnienia.
> 3. zaczynajac od ziemniakow, tunczyka i cebuli, uloz je w naczyniu do
> pieczenia o wymiarach 9x13. rozprowadz sos musztadowy na wierzchu
> 4. piecz ok 1 godziny az zacznie babelkowac ;]
>
> bop> : Z góry dzi?kuj? czy mog? prosic o przes?anie na adres:
> bop> b...@o...pl
>
>
>
>
>
> --
>
> pozdrawiam
> klinton -_*
>
>
>
> ----------------------------------------------------
------------------
> Tysiace zdjec swietnych samochodow! >>> http://link.interia.pl/f1944
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję, jesteście kochani, pozrawiam
|